„English for all” este proiectul de bază al asociației Thesaurus. Este motivul principal pentru care existăm, acela de a face accesibile limbile străine copiilor la risc din comunitatea noastră. Servește scopului nostru primar, acela de a da șanse egale la o viață mai bună tuturor copiilor și tinerilor. Am început cu limba engleză pentru că este cea mai cerută pe piața locală – piață pentru care, prin proiectele noastre, încercăm să îi pregătim cu succes pe tinerii noștri beneficiari.

Mai concret, prin proiectul de lungă durată „English for all”, oferim, gratuit, lecții de limbă străină (pentru moment, engleză), unui număr cât mai mare de copii încadrați în centrele de plasament sau de zi din Cluj-Napoca.

Avem deja o colaborare de lungă durată cu Asociația Familia Regăsită, pentru care cheltuielile aferente bunei desfășurări a orelor de engleză (rechizite, lecții în parc, la cofetărie, transport) sunt acoperite din fondurile strânse de Charity Board-ul din cadrul companiei Office Depot și de membrii asociației Thesaurus. Vom demara colaborarea pentru cursuri de limba engleză și cu Casa pentru copiii străzii Aksza, cu ocazia evenimentului „Thesaurus Wholesome Brunch” organizat de noi în parteneriat cu casa de copii. Avem deja parteneriate și cu alte case de copii și intenționăm să ne extindem serviciile la cât mai multe instituții de plasament și protecție a copilului, atât în comunitatea locală, cât și în cea națională și internațională. Află cum poți contribui, fiind voluntar sau susținător al asociației noastre, la rubrica Implică-te.